Verandermanagement

Het aanbrengen van management focus werpt zijn vruchten af

Het aanbrengen van management focus

Situatie

Lijfering Drankgroothandel is een (onafhankelijke) Drankengroothandel actief in de randstad en Noord-Nederland.

BBN vervult sinds een aantal jaren een adviserende rol bij Lijfering. Bob Huuskes is trusted advisor en adviseert op strategisch en financieel gebied. In 2019 werden er negatieve resultaten behaald, mede vanwege ongelukkige overnames. Het ontbrak aan scherpte in de strategie en de onderneming was niet goed gefinancierd.

Onze aanpak

Allereerst is er samen met het management focus aangebracht door de strategie voor de komende jaren te bepalen. Er zijn duidelijke keuzes gemaakt en de organisatie is hierop ingericht. Ook is onder regie van BBN de balans geherstructureerd. Investeerders en financiers zijn opgelijnd met de belangen van de organisatie en hebben meegewerkt aan deze herstructurering. 

Resultaat

Door de strategie aan te scherpen heeft het managementteam een helder kompas. In de twee “moeilijke” jaren 2020 en 2021 zijn doelstellingen verfijnd waarna de gekozen strategie zich in 2022 heeft bewezen door aanmerkelijk betere resultaten. Mede dankzij de verbeterde balans is de onderneming in staat geweest zeer recentelijk een mooie overname te doen waarmee haar markt is verruimd. Ook deze overname is begeleid door BBN.

“Mede dankzij de verbeterde balans is de onderneming in staat geweest zeer recentelijk een mooie overname te doen waarmee haar markt is verruimd.”
Bob Huuskes – partner BBN

CONTACT

Wilt u weten wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Stuur een mailtje naar [email protected] of neem direct contact op met een van onze partners. Wij helpen u graag.