Strategie

Het formuleren van een duidelijke koers

Het formuleren van een duidelijke koers

Situatie 

Baars Aannemerij en Transport is een onderneming met twee uiteenlopende activiteiten:

  • Aannemerij houdt zich bezig met baggerwerkzaamheden en grondverzet.
  • Transport betreft vooral gespecialiseerd vervoer zoals vervoer van groot materieel, baggerspecie en kipper transport.

BBN vervult sinds een aantal jaren een toezichthoudende rol bij Baars. Bob Huuskes is voorzitter van de STAK (stichting administratiekantoor)  en behartigd de belangen van de (familie) certificaathouders. Uit dien hoofde werkt Bob intensief samen met het managementteam dat sinds zijn komst grotendeels is vernieuwd.

Onze aanpak

Samen met het managementteam is er een nieuwe strategie ontwikkeld voor de komende jaren. Ambities zijn doelstellingen geworden. Er is een duidelijke visie, missie en strategie geformuleerd waar medewerkers en klanten zich in herkennen. Om daar te komen is de familie, die feitelijk de afgelopen jaren meer op afstand was komen te staan, nauw betrokken bij de ontwikkelingen en uitdagingen.

Resultaat

Het resultaat is dat de onderneming een stuk stabieler is geworden. Er is een duidelijke koers waar management en medewerkers mee uit de voeten kunnen. De onderneming is kapitaalintensief en voor investeringsbeslissingen wordt verduurzaming nadrukkelijk meegenomen in de afwegingen. Belangrijkste resultaat is dat de familie meer betrokken is en dat de nieuwe generatie inmiddels werkzaam is bij het bedrijf en klaar staan om meer verantwoordelijkheid naar zich toe te trekken.

“Het formuleren van de nieuwe strategie was een leerzaam en confronterend proces. BBN was zeer oplossingsgericht en gemotiveerd om samen het gewenste doel te bereiken”
Peter Lamers, Bedrijfsleider transport bij Baars

CONTACT

Wilt u weten wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Stuur een mailtje naar [email protected] of neem direct contact op met een van onze partners. Wij helpen u graag.