Strategie

Trusted advisor op strategisch en financieel gebied

Trusted advisor op strategisch en financieel gebied

Situatie

Fatels Food Group houdt zich bezig met een aantal hoofdactiviteiten:

  • Geconditioneerd transport op de distributiecentra van retailers in de Benelux en Duitsland.
  • Teelt (en verkoop) van volle grondproducten.
  • Productie en verpakking van eindproduct.
  • (Groot-)handel in AGF-producten.

BBN vervult sinds een aantal jaren een adviserende rol bij Fatels Food Group. Bob Huuskes is trusted advisor en adviseert op strategisch en financieel gebied. Uit dien hoofde werkt Bob intensief samen met het managementteam. De foodsector is in beweging en Fatels Food Group (FFG) past zich constant aan de situatie aan.

Onze aanpak

In 2019 is de strategie “van het land tot in het schap” ingezet. Door een achterwaartse ketenintegratie is FFG de keten voor eigen producten van het land tot in het schap gaan beheersen. Voor klanten zijn (deel) activiteiten als service beschikbaar. Op gestructureerde wijze wordt jaarlijks de strategie tegen het licht gehouden en aangepast aan de voortschrijdende inzichten. Ook heeft BBN voor FFG (deel)activiteiten verkocht en activiteiten aangekocht om de strategische doelstellingen te realiseren.

Resultaat

Het resultaat is dat de onderneming een stuk stabieler is geworden. Er is een goede allocatie van mensen en middelen die in dienst staan van de organisatie. Verduurzaming speelt hierin een belangrijke rol. De organisatie weet de uitdagingen van een teler te managen, voegt waarde toe in het productieproces en beheerst de distributie. De onderneming is kapitaalintensief. Prudent balansmanagement is een must om de activiteiten goed gefinancierd te houden.

“Door een achterwaartse ketenintegratie is Fatels Food Group de keten voor eigen producten van het land tot in het schap gaan beheersen. Dit heeft geleid tot structurele verduurzaming van het productieproces.”
Bob Huuskes – partner BBN

CONTACT

Wilt u weten wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Stuur een mailtje naar [email protected] of neem direct contact op met een van onze partners. Wij helpen u graag.