Machiel van den Hoogen

Consultant

Portret Machiel van den Hoogen

Machiel heeft een Bachelor in bedrijfskunde en een Master in Financial Management. Na zijn studies was hij werkzaam in verschillende posities in de bancaire sector en was binnen de afdeling Bijzonder Beheer verantwoordelijk voor vele herstructureringen van bedrijven in uitdagende situaties. Daarnaast heeft Machiel een aantal jaren in Zuid-Amerika gewoond waar hij een hostelformule heeft opgezet en een aantal overnames heeft gedaan.

Machiel weet wat het betekent om verandering waar te maken. Hij heeft internationale ervaring in verschillende branches en weet daardoor goed te schakelen tussen verschillende systemen en culturen. Machiel kan uitzoomen om het speelveld te overzien, maar kan ook inzoomen op dingen die ertoe doen. Van cijfers naar mensen, van processen naar de ondernemer. Hij maakt het verschil door het stellen van lastige vragen niet te schuwen en dit te combineren met drive, eerlijkheid en inhoudelijke kennis.

Het is mijn passie om in een uitdagende situatie overzicht te scheppen, duidelijke doelen te (her)definiëren en met de stakeholders een strategie uit te werken om te bouwen aan de onderneming.